Online marketing tanácsadás legfontosabb lépése

Online marketing tanácsadás legfontosabb elemei

Rengeteg online marketing tanácsadó van a piacon, de fontos megfontolni egy tanácsot az ilyen és ehhez hasonló tanácsadókkal kapcsolatban. Ez pedig a tanácsadó eredményei. Tudod van az a mondás, hogy „van aki tanítja, de nem csinálja és van aki csinálja, de nem tanítja”. Ez azonban könnyen kiszűrhető, ha megvizsgálod a professzionális online marketing tanácsadás lépéseit.

Tehát a legfontosabb tényező, az, hogy a tanácsadó cégnek legyenek számokkal mérhető eredményei. Nézzük, meg melyik a legfontosabb lépés, ami kihagyhatatlan.

Online marketing felmérések

Tanácsadás időtartama

Az eredmények nem egyik napról a másikra érkeznek. Azonban fel lehet gyorsítani a folyamatot több eszközzel is.

Stratégaként azt javaslom, hogy akkor valid egy tanácsadó, ha legalább fél éven keresztül végigvezeti a vállalkozásodat lépésről-lépésre. Az online marketing tanácsadás tehát nem egy felelősség nélküli ötletelgetés, hanem egy kidolgozott folyamat, melynek megvan a logikája és pontos menete. Nézzük most meg ezeket!

Első lépés az online marketing tanácsadásban:

Meg kell tudnod pontosan a célközönséged aktuális vágyait, érzéseit, problémáit és félelmeit a termékeddel vagy a szolgáltatásoddal kapcsolatban. Az online marketing tanácsadás egyik legfontosabb eleme a piackutatás és felmérés. Természetesen bizonyos esetekben ezt ki kell egészíteni egy konkurenciakutatással is, ahol a piacon tevékenykedő további szereplő tulajdonságait, előnyeit és hátrányait kutatjuk fel.

A felmérés az, ami gondolatolvasóvá tesz Téged a célközönségeddel szemben. A piackutatásnak és a felméréseknek meg van a nagyon kidolgozott know-how-ja. 

A felmérés és piackutatás kiértékelése is rendkívül fontos, különösen akkor, hogy ha egy olyan szegmensben csináljuk, ahol sok a piaci szereplő. Azért a sok piaci szereplős helyzetben a legfontosabb a kiértékelés, mert találnunk kell valamit, amitől ténylegesen kitűnik az adott vállalkozás, ami megkülönbözteti őt másoktól.

Nézd meg, hogy mi hogyan csináljuk!

Szívesen segítünk kidolgozni a személybeszabott tervedet!

 

További tartalmakért és hasznos online megjelenési tanácsokért csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, ahol továbbá találkozhatsz vállalkozókkal, marketingesekkel és tulajdonosokkal.

Csoport linkje

Írj bátran, ha elakadtál vagy ha segítség kell!

Koós Máté

Marketing Stratéga

www.ugyfelmagnes.hu

anna@ugyfelmagnes.hu