Mit kell tenni, ha letiltották a Facebook hirdetési fiókodat?

Letiltották a Facebook hirdetési fiókodat?

 

Rémálma lehet ez annak, aki hirdet a Facebookon és egyik napról a másikra csak úgy letiltja a Facebook a hirdetési fiókját.

Azonban előre is szeretném jelezni, hogy van remény és meg lehet oldani ezt a szituációt.

Először is vegyük át azt, hogy mi vezethetett oda az, hogy letiltotta a Facebook a hirdetési fiókot.

  1. A Facebook irányelveinek a megsértése

A Facebooknak nyilvánvalóan rengeteg irányelve és szabálya van a Facebook hirdetésekkel kapcsolatban. Van tehát egy hirdetési szabályzat és egy Felhasználási feltételek.

Ilyen lehet például az, hogy ha megpróbáltál úgy elhelyezni egy hirdetést amihez szükséges egy adatvédelmi szabályzat linkelése a hirdetésbe. Ez akkor lehet fontos, hogy ha a Facebook segítségével adatokat szerzel meg az érdeklődőkről. Ebben az esetben meg kell adj egy weboldalt, ami Te tulajdonodban van és ahol van egy friss Adatvédelmi szabályzat.

Ilyen „szabálysértés” lehet tehát az is, hogy ha egy űrlap során elkéred az elért személyek személyes adatait, azonban nem tájékoztatod őket, hogy hogyan lesznek felhasználva az adataik. Amikor például megcsinálod az űrlapot, akkor fontos, hogy belinkelj egy weboldalt, ahol elérhető az adatvédelmi szabályzatod.

  1. Sikertelen fizetés

A Facebook Vállalkozáskezelőben be lehet állítani, hogy mikor terhelje meg az általad megadott bankkártyát a Facebook az elköltött hirdetési költségekkel. Amikor azonban a bankkártyán nincs elegendő fedezet vagy esetleg egy költési limit miatt nem tudja a Facebook levonni többszöri alkalommal sem a hirdetési költséget, akkor le tilthatja a hirdetési fiókodat.

  1. Amennyiben egy hirdetési tartalmat kifogásol a Facebook, de nem javítod

Amikor elkészítesz egy hirdetési contentet és azt közzéteszed a Facebook hirdetéskezelőben akkor nem azonnal éles hanem a Facebook leelenőrzi, hogy megfelel-e minden irányelvének a hirdetés. Amennyiben hibát talál akkor nem lesz élesítve a hirdetésed azonban fontos, hogy kijavítsd, mert sajnos még ennek kapcsán is néha néha előfordul, hogy letilt a Facebook rendszere.

Mit tehetsz ha letiltották a Facebook hirdetési fiókodat?

Elsőként lépj be a Vállalkozáskezelőbe. Azután ha ott nincs ezzel kapcsolatos felugró ablak akkor lépj be a hirdetéskezelőbe, melyet letiltottak. Ezután menj a Fiók áttekintése felületre. Jobb oldalt fent pedig láthatod azt, hogy mi az indoklása annak, hogy letiltották a fiókodat. Ebben az esetben felajánlja, hogy Probléma kezelése. Ekkor kattints rá és kövesd az aktuális utasításokat. Amennyiben azonban nincs ilyen akkor hasonló képen jobb fent egy kis ablakban kérhetsz felülvizsgálatot.

Általában ebben az esetben kaphatsz plusz információkat, hogy mi az oka annak, hogy letiltották a hirdetési fiókot és kapsz módot arra is, hogy kijavítsd amit kérnek.

Ha esetleg nem boldogulnál, akkor keress fel bátran minket és szakértő csapatunk segít Neked!

Ha szeretnél még többet tudni a Facebook hirdetéskezelésről, akkor végezd el Facebook marketing online tréningünket!

Ha szeretnéd, hogy Neked is segítsünk, akkor két lehetőséged van megkapni a segítséget!

  1. Online marketing audit kérése

    Ha elakadtál és nem vagy elégedett az online marketingeddel, de szeretnél ügyfeleket szerezni, akkor mi szívesen átnézzük részletesen az online marketing rendszeredet és megmutatjuk Neked, hogy miken kell változtatnod ahhoz, hogy jobb eredményeket érj el benne.

    Többet akarok erről tudni »

  2. Regisztrálsz az online Facebook hirdetéskezelői kurzusunkra ahol minden részletet a teljesség igényével megmutatunk, úgy hogy Te is tudd azt alkalmazni.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megtudd, melyik számodra a legmegfelelőbb megoldás ahhoz, hogy rengeteg ügyfeled legyen.

További tartalmakért és hasznos online megjelenési tanácsokért csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, ahol továbbá találkozhatsz vállalkozókkal, marketingesekkel és tulajdonosokkal.

Csoport linkje

Írj bátran, ha elakadtál vagy ha segítség kell!

Koós Máté

www.ugyfelmagnes.hu

mate@ugyfelmagnes.hu