"A Marketingem Csak a Pénzt Viszi..." - Az Igazság a Marketingről

Sok vállalkozás számára a marketing gyakran egy ellentmondásos téma. Sokak szerint drága, mások szerint az egyik legfontosabb befektetés a sikerhez. De mi az igazság?

Miért Drága Sokaknak a Marketing?

A marketing árnyaltabb, mint elsőre gondolnánk. Több tényező is befolyásolja, mint például a kiválasztott csatornák, a célközönség és az alkalmazott stratégiák. Ezenkívül sok vállalkozásnak hiányzik a megfelelő tervezés, ami további költségeket eredményezhet. Például egy Facebook hirdetési kampány napi költségvetése 4000 Ft-nál kezdődik, de ha nincs jól megcélzva, akkor a költség sokszorosára nőhet anélkül, hogy növelné az értékesítést.

Egy Jó Marketing Visszahozza a Befektetett Összeget

A marketing nem csak költség, hanem befektetés is. Egy jól kidolgozott marketingstratégia hozzájárul a márkaismertség növeléséhez, az ügyfélbázis bővítéséhez és a bevételek növeléséhez. Például egy 2020-as Gartner felmérés szerint a vállalatok 72%-a megállapította, hogy a digitális marketing befektetéseik jelentősen növelték ügyfél-elégedettségüket és bevételeiket.
A kulcs a hatékony marketing mögött a stratégia. A jól meghatározott célok, a célközönség megismerése és a megfelelő csatornák kiválasztása mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a marketing ne csak költség, hanem beruházás legyen. Az Ügyfélmágnes Stratégia Szolgáltatása segít neked kialakítani és megvalósítani a tökéletes stratégiát vállalkozásodhoz. Egy esettanulmány szerint, egy kisvállalkozás, ami 6 hónapon keresztül követett egy célzott online marketing stratégiát, 50%-os növekedést ért el az eladásokban.
Ez azt jelenti, hogy ha okosan költesz pénzt a marketingre, akkor az a befektetés hosszú távon megtérül, és segíti az üzleted sikerét. Egyszerűbben szólva: a marketingre költött pénz visszajön hozzád, mert több vevőt és eladást generál. Például a HubSpot tanulmánya szerint a tartalommarketing és a keresőoptimalizálás (SEO), amelyek a modern online marketing részei, sokkal olcsóbbak lehetnek, mint a régi típusú reklámok, mint például a televíziós vagy újsághirdetések. Konkrétan, akár 61%-kal is kevesebbe kerülhetnek, miközben több érdeklődőt és leendő vásárlót vonzanak a vállalkozásodhoz.

Az Ügyfélmágnes adatai alapján azok a vállalkozások, amelyek szorosan együttműködnek velünk a stratégiai tervezésben, átlagosan 30%-kal magasabb ROI-t (Return on Investment – Befektetés megtérülése) érnek el. Ez azt jelenti, hogy minden befektetett euró a marketingbe jelentős mértékben növeli a vállalkozás profitját.

Ha szeretnéd megismerni, hogyan segíthet az Ügyfélmágnes stratégia szolgáltatása vállalkozásodnak, nézd meg részleteinket itt.

További tartalmakért és hasznos online megjelenési tanácsokért csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, ahol továbbá találkozhatsz vállalkozókkal, marketingesekkel és tulajdonosokkal.

Csoport linkje

Írj bátran, ha elakadtál vagy ha segítség kell!

Juhász Anna

Marketing Stratéga

www.ugyfelmagnes.hu

anna@ugyfelmagnes.hu