Önnek oldalemlítése érkezett: 
ÓVAKODJ AZ ADATHALÁSZOKTÓL

Az adathalász szervezetek újra beindultak. Megsokasodtak a magukat a Social media felületek hivatalos szerveinek feltüntető bűnözők.

Aki használ hivatalos Facebook oldalt, mostanában találkozhatott olyan üzenetekkel, mint ez:
“ Kedves Admin!
Az oldalad irányelvsértést követett el, ami azt jelenti, hogy a fiókodban lévő oldalad megsértette a Facebook hivatalos irányelveit. Az Ön biztonsága érdekében Facebook oldalát senki nem láthatja, és nem használhatja. A fiók tulajdonjogának ellenőrzéséhez használja a következő linket:
Https://tinyurl.com/6433642hk.

A Facebook közösségi normáinak megfelelően 24 órája van ezen lépések végrehajtására, hogy megakadályozza fiókja végleges letiltását.
Köszönjük, hogy segít megváltoztati a Facebook működését.

Üdvözlettel, a célközönség standard munkája.”

Ilyen és ehhez hasonló üzenetek érkezhetnek a legtöbb esetben “oldalemlítésként”. 

Ha a következő nevek közül bármelyik ismerős, akkor már te is kaphattál hasonló üzenetet:

  • Be Socail Network
  • HU Network Privacy
  • Data Network Service
  • Social Network Registry
  • Registry Corporations

Ezt az üzenetet nem a META(Facebook) hivatalos cége, vagy munkatársai küldik, és tartalma nem valós.

A cél, hogy az általuk küldött linkre kattints és megossz velük olyan információkat, mint például bankkártya adataid, vagy személyes információk. Mondanom sem kell, hogy ismeretlen személy által küldött ismeretlen linkre eleve nem érdemes ellátogatni, azonban ezekre az üzenetekre egyáltalán nem érdemes figyelmet fordítani. Egyszerűen hagyd figyelmen kívül anélkül, hogy bármi mást tennél.

Bármilyen kommunikáció, amely a META (Facebook)-tól jönnek a business.facebook.com oldalon keresztül érkezik, és egyértelműen rendszerüzenet. A Facebook munkatársai nem fogják az oldaladat megemlíteni egy bejegyzésben és nem fognak számodra Messenger üzenetet küldeni.

Ha kíváncsi vagy, hogy az oldaladhoz tartozó fiókod milyen állapotban van, akkor a business.facebook.com oldalon keresd fel a Fiók állapota menüpontot, ahol minden információt megtalálsz arról, hogy mit kell tenned, hogy tökéletes állapotba hozd a fiókodat.

Annak érdekében, hogy megbizonyosodj róla, hogy nem történik a fiókodban semmilyen visszaélés gondoskodj arról, hogy a kétfaktoros hitelesítés aktív legyen az oldaladon.
Ha ebben kell segítség, nézd meg ezt a cikket, ahol minden lépését videóban mutatjuk meg.

Ha pedig szeretnél jobban érteni a Facebook üzleti részéhez, akkor végezd el a Facebook marketing online tréningünket!

 
További tartalmakért és hasznos online megjelenési tanácsokért csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, ahol továbbá találkozhatsz vállalkozókkal, marketingesekkel és tulajdonosokkal.

Csoport linkje

Írj bátran, ha elakadtál vagy ha segítség kell!

Juhász Anna

www.ugyfelmagnes.hu

anna@ugyfelmagnes.hu