VÉGEZTÜNK EGY ÁTFOGÓ FELMÉRÉST ÉS KIDERÜLT, HOGY AZ ESETEK 91%-BAN MIÉRT NEM MŰKÖDIK AZ ÜGYFÉLSZERZŐ MARKETING A CÉGEKBEN

A felméréseket minden esetben különféle célcsoportokkal végezzük, illetve leellenőrizzük azt is, hogy a válaszadók valóban releváns válaszokat adnak-e annak érdekében, hogy tudjuk az adatok helyesek.
 
A felmérés és kutatás arra az egy dolgora fókuszált, hogy mi különbözteti meg azokat a cégeket, akiknek működik a marketingjük azoktól a cégektől, akiknek nem működik.
 
Az, hogy működik a marketing jelen esetben azt jelenti, hogy a marketing hatására teljesen új ügyfelek érdeklődnek a termék vagy szolgáltatás iránt és szándékukban áll fizetni azért, illetve régebbi vásárlók is újra érdeklődnek vagy újra vásárolnak. Sok más dolog tartozik még a marketing céljai közé, de a felmérés szempontjából ezeket a szempontokat vizsgáltuk.
 
Jelezném, hogy a felmérés nem 1-2 vállalkozóval lett elvégezve, hanem több ezer releváns válaszunk lett. szó szerint TÖBB EZER! 🙂
Voltak akik szervezeti okokra vagy jogszabályi dolgokra hivatkoztak, de ezek 1-1%-ban voltak csupán. 91%-ban azonban arra vezettük vissza a problémájuk a cégeknek, szakmai kiértékeléseink után, hogy az értékesítésüket nem előzte meg profi és működő marketing, a marketinget pedig nem előzte meg PR. Ha nem előzi meg tudatos PR a marketinget, ami nagyon célzottan a célcsoportokra van pozícionálva akkor drága lesz a marketing és nem is fog hatékonyan működni. A marketingnek van egy pontos lépéssorozata amit cégekre kell szabni és ezt minden esetben meg kell, hogy előzze a PR. A PR jelen esetben annyit jelent, hogy kedvező megítéléssel vannak a szervezet, cég, a cég arcai, a termék és szolgáltatással kapcsolatban. Gondolj bele, hogy nem kell az értékesítőnek szenvedni a kifogásokkal, ha ez teljesen bent van.
 
Az ügyfeleinknek nem csak megcsináljuk a PR és marketing rendszereiket és nem csak működtetjük őket, de meg is tanítjuk őket arra, hogy mit kell közösen tennünk annak érdekében, hogy több és több ügyfelük legyen.
 
További tartalmakért és hasznos online megjelenési tanácsokért csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, ahol továbbá találkozhatsz vállalkozókkal, marketingesekkel és tulajdonosokkal.

Csoport linkje

Írj bátran, ha elakadtál vagy ha segítség kell!

Koós Máté

www.ugyfelmagnes.hu

mate@ugyfelmagnes.hu