MUNKAERŐHIÁNY MAGYARORSZÁGON ÉS EURÓPÁBAN

Több mint 1 millió ember hagyta el az országot az elmúlt 1,5 évben.

A legszomorúbb ebben az, hogy vélhetően ebben nagy százalékban a képzett munkaerő tartozik. Ezt a számot tetézi az, hogy a COVID-19 idején 2020-tól kezdődően nagyon sokan a home office adta lehetőségeket kihasználva elköteleződtek olyan külföldi cégeknek, akik sokkal többet tudnak fizetni mint Magyarországon és nem szükséges számukra a fizikai jelenléte a munkaerőnek.

Nem kérdés tehát, hogy nehéz találni képzett munkaerőt.

Najó, de mit lehet tenni és hogyan is van köze ez a mi szakmánkhoz az online marketinghez.

Képzeld el, hogy több ügyfelünk van és egyre csak nő ezen ügyfeleink száma akik azzal bíznak minket meg, hogy kezeljük az álláshirdetéseiket.

Van egy multinacionális vállalat akik több mint 13 országban vannak jelen és munkaerőhiánnyal küzködtek.

Egy több ezer fős szervezetben nagyon nagy a fluktuáció és ebből adódóan nagyon oda kell figyelni arra, hogy ne pazarolja el az idejét a HR-nek az, hogy azt válogassa ki, hogy ki egyáltalán nem alkalmas és kivel lehet valamit kezdeni.

Felépítettünk egy rendszert arra, hogy milyen plarformokon hogyan és milyen módon kelll hirdetni állásokat úgy, hogy valóban olyanok jelentkezzenek akik relevánsak lehetnek a cégnek és megfelelhetnek a feltételeknek.

Lényegében a legtöbb esetben már elő tudjuk ezeket a személyeket szűrni és tényleg már tálcán van kínálva a HR-nek a munkavállaló. Természetesen nem kérdés, hgogy utána is nagyon sok munka van még az új munkavállaló felvételével, azonban a hirdetési rendszerünk kiszűri a teljesen nem oda való személyeket.

 

További tartalmakért és hasznos online megjelenési tanácsokért csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, ahol továbbá találkozhatsz vállalkozókkal, marketingesekkel és tulajdonosokkal.

Csoport linkje

Írj bátran, ha elakadtál vagy ha segítség kell!

Koós Máté

www.ugyfelmagnes.hu

mate@ugyfelmagnes.hu