FACEBOOK MARKETING LEGNAGYOBB BUKTATÓJA

Az évek során nagyon sokszor felröppent már olyan hír, hogy a Facebook pár éven belül eltűnik. Csakhogy ez már több mint 10 éve megy így és még mindig a mindennapjaink része.

Természetesen már nagyon sok platform van és a fiatalok többsége nem annyira aktív a Facebook-on mint például a TikTokon, de szó sincs a Facebook eltűnéséről.

A Facebook hirdetések még mindig nagyon jövedelmezőek tudnak lenni, akkor ha azok valóban jól vannak beállítva és ténylegesen a megfelelő célközönség látja azokat.

Talán az az egyik legnagyobb buktató, hogy nem a megfelelő célközönség számára van a hirdetés célozva. Több mint 32 beállítás szükséges ahhoz, hogy valóban azokat érje el a hirdető akik az ő célcsoportjába tartoznak.

Mégsem ez a legnagyobb buktató a Facebook marketing tekintetében. A legnagyobb buktató az, hogy ha túl direkt az a hirdetés.

Nagyon sokan azt gondolják, hogy ha már költenek egy Facebook hirdetésre akkor az legyen minél konkrétabb. Ez egy nagyon nagy tévedés és pénzpazarló módszer. A helyzet az, hogy a Facebookra nem azért mennek fel az emberek, hogy hirdetéseket lássanak, hanem szórakozni járnak oda, illetve azért, hogy kicsit leeresszenek esetleg, hogy az unalmukat űzzék el.

Éppen ezért nagyon gyorsan vakvágányra tudja vezetni a hirdetőt az, hogy ha túl direktek a hirdetések.

Jogosan feltehetd a kérdést, hogy ha nem direkt akkor milyen legyen.
 
Már nagyon sokszor felhívtam egy fontos, vagy talán az onine marketing tekintetében a legfontosabb arányra a 80% PR 15% marketing és 5% értékesítés arányára.

A Facebook hirdetéseid is ezt az arányt kell, hogy kövessék. ekkor lesznek valóban jövedelmezőek. Ezt úgy tudod megtenni, hogy egy figyelmfelkeltő edukációs, oktató jellegű hirdetést teszel fel ami felkelti az emberek érdeklődését de abszolút nem adsz el a hirdetésben semmit sem. Aztán amikor ezt megjelenítetted akkor a Facebook rendszerében mbe lehet azt állítani, hogy a következő hirdetéseket csak azoknak jelenítse meg akik már az elsőt látták. Így a következő hirdetés már lehet egy kicsit direktebb, de ott is kell még valamilyen érdekes, a célközönséged számára releváns tartalmat megjelenítened.

Na amikor ezzel is megvagy akkor lehet rátérni a kicsit direktebb hirdetésekre.

De ezeket is csak azok az emberek láthatják, akik már az első kettőt látták. Ezzel az egekbe szökhet a konverziós arányaid és nagyon sok pénzt kereshetsz ezzel a technikával. Hogy hogyan tudod ezeket beállítani, az benne van a Facebook marketing képzésünkben.


További tartalmakért és hasznos online megjelenési tanácsokért csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, ahol továbbá találkozhatsz vállalkozókkal, marketingesekkel és tulajdonosokkal.

Csoport linkje

Írj bátran, ha elakadtál vagy ha segítség kell!

Koós Máté

www.ugyfelmagnes.hu

mate@ugyfelmagnes.hu