KELL, HOGY LEGYEN EGY ÁTFOGÓ STRATÉGIÁD

Ha nincs marketing stratégiád, az kb olyan, mintha vakon repülnél egy utasszállítóval. Igazából ez nem túlzás. Ha nincs marketing stratégiád legalább fél éves szinten, akkor vagy fog működni a marketinged vagy nem, de az biztos, hogy nem fogod tudni nagyon pontosan előrejelezni az eredményeket. Egy marketing stratégia több olyan elemből áll össze amit ha nem ismersz, akkor nem lesznek a marketingednek eredményei és az értékesítés kínszenvedés lesz.

Egy marketing stratégiának például tartalmazni kell azt, hogy mikor milyen promóciós kiáramlásod legyen és, hogy ezeket hogyan támogasd meg a különböző Social Media platformon.

Na de az sem mindegy, hogy melyik felületen hogyan kommunikálsz.

Teljesen másképp kell kommunikálnod a Facebook-on és teljesen máshogy a LinkedIne-n mégis ezeknek valamelyest kapcsolódniuk kell, illetve támogatniuk kell egymást. Na egy marketing stratégia ezeket is tartalmazza. Aztán nagyon pontosan meghatározza a célcsoportokat, elkülöníti azokat és lézerprecízen az adott célcsoportra vonatkozó kommunikációkat juttat el a célcsoportba tartozóknak akik nem spamként, meg irreleváns hirdetésként fogják azt kezelni, hanem értékes, számukra releváns tartalomként.

Ezeket a dolgokat meg lehet tanulni.

Meg lehet tanulni, hogy hogyan találd meg a célcsoportodat, hogy megtudd, mi kell nekik, hogyan tudod az ő figyelmüket megszerezni és hogyan tudod elérni, hogy nálad költsék el a pénzüket és nem pedig a konkurenciánál.

Egy marketing stratégiai terv ezeket mind tartalmazza és azokat nagyon gyakorltaisa lépésekre bontja le, hogy azokat csak a mindennapokban alkalmazni kelljen.

Ezeket a feladatokat aztán már lehet delegálni is, de a lényeg az, hogy nem lesz bonyolult és átláthatatlan a működés hanem végre rend lesz benne.

Éppen ezért hamarosan elérhető lesz a marketing stratégia építő mesterkurzusunk amiben minden benne lesz ahhoz, hogy képes legyél Te magad felépíteni a stratégiádat és rend legyen a teljes marketing működésedben ami azt eredményezheti, hogy vásárlók és ügyfelek tömegét okozod. Természetesen arra is van lehetőség, hogy mi dolgozzuk ki, de azok akik szeretnék ezt megtanulni azoknak ez egy nagyon jó alkalom lesz.További tartalmakért és hasznos online megjelenési tanácsokért csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, ahol továbbá találkozhatsz vállalkozókkal, marketingesekkel és tulajdonosokkal.

Csoport linkje

Írj bátran, ha elakadtál vagy ha segítség kell!

Koós Máté

www.ugyfelmagnes.hu

mate@ugyfelmagnes.hu