A VIDEÓS TARTALMAKAT NEM LEHET ÜBERELNI

Végeztünk nemrégiben egy nagyon egzakt tesztet a Facebook és a Google hirdetések tekintetében, ami nagyon brutális eredményeket hozott. Elindítottunk 1-1 hirdetést statikus tartalommal a Facebook és a Google platformokon is. A statikus hirdetés azt jelenti, hogy szöveg és kép, nincs semmi mozgás. Szóval elindítottuk egy jó képpel és szöveggel. Az első hétben már elkezdett jó eredményeket hozogatni a hirdetés és érkeztek a felkeresések. A minőség közepes volt ami azt jelenti, hogy kb 60% volt releváns és kb 30% ténylegesen lezárható. Ez a minőség nem túl jó, de nem is mondható rossznak. Na de ami ezután következett az teljesen megváltoztatta a hirdetések feladásának és futtatásának technológiáját. Elindítottunk ugyanebben a témában, ugyanilyen típusú közönségnek egy rövid videós hirdetést. Nem volt túl bonyolítva a videó, de profin összeraktuk.

Az eredmények azonban a videós hirdetésnél teljesen mások lettek.

A költségek tekintetében 63%-al olcsóbb volt. Több mint 40%-al több embert ért el a konverziók pedig brutálisak voltak, ugyanis a videós hirdetéssel kicsivel több mint 73%-a teljesen prospect volt, tehát releváns, potenciális vásárló, aki megadta a nevét, e-mail címét, telefonszámát, tudta, hogy miről van szó és várta a felkeresését.

Tehát nem csak egy like-ot nyomott a hirdetésre, hanem megadta a pontos adatait és várta a felkeresést.

A lényeg tehát az, hogy a videós hirdetések sokkal nagyobb arányban hoztak minőségi ügyfeleket harmad áron. Ezek brutális eltérések. Azt tudom javasolni, hogy ha hirdetsz a Facebookon vagy a Google-n, akkor mindenképp próbálj meg videós tartalmakkal hirdetni, mert ez a kis teszt is kimutatta, hogy elképesztően nagy különbségek tudnak lenni.

Ha pedig még professzionálisan be is tudod állítani a célközönséged akkor tarolni fogsz. Már többször említettem, hogy 32 speciális beállítás van a Facebook hirdetéseknél melyek beállítása nélkül értelmetlen hirdetni.

Ha szükséged van segítségre az ügyfélszerzés területén akkor keress meg minket bátran.

További tartalmakért és hasznos online megjelenési tanácsokért csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, ahol továbbá találkozhatsz vállalkozókkal, marketingesekkel és tulajdonosokkal.

Csoport linkje

Írj bátran, ha elakadtál vagy ha segítség kell!

Koós Máté

www.ugyfelmagnes.hu

mate@ugyfelmagnes.hu