Hogyan működik a TikTok algoritmusa?

A TikTok-ról rengeteg tévhit terjed azonban elképesztő potenciál rejlik a platformban. 2021-ben a legtöbbet letöltött alkalmazás volt. Ez még nem jelentené azt, hogy sok pénzt is lehet vele keresni, de az viszont már igen, hogy mennyire más módon működik a TikTok a többi Social Media platformmal szemben. 

A Facebook-on a posztjaidat csak akkor tudod megjelenítteteni nem ismerősöknek, hogy ha hirdetést adsz fel. Természetesen megoszthatják bejegyzést és ennél fogva el tud kezdeni terjedni virálisan, mégsem annyira hatékony mint más platformok felépítése ezen a téren.

Az Instagramon már sokkal inkább virálisan képes terjedni egy nagyon esztétikus tartalom.

Azonban itt van a TikTok, ahol már teljesen más az elgondolás. És ez talán az egyik legnagyobb fegyver tud lenni azok kezében, akiknek még nincs akkora követő táboruk a Social Media platformokon, de szeretnének sok embernek eljuttatni egy üzenetet, terméket vagy szolgáltatást. Ugyanis a TikTok algoritmusa működését tekintve nem úgy működik, hogy kizárólagosan a követőknek jeleníti meg a tartalmat, hanem attól teszi függővé a megjelenítést, hogy mennyien nézték végig a loopolt (ismétléses lejátszás) videót. A TikTok algoritmus működése természetesen hétpecsétes titok, azonban sok dologra rá lehet jönni, illetve szoftverek is léteznek, melyek monitorozzák a TikTok működésének elvét. Tehát a lényeg, hogy ha pl nincs is nagy követői táborod, akkor is ha olyan tartalmat készítesz amit végig néznek a nézők akkor 1 végig nézés után 10 teljesen új nem ismerősnek jeleníti meg a videót.

Ennek alapján van pár következtetés amit levonhatunk. Kezdetben azok a TikTok-ok a megfelelőek és azok tudnak majd nagyon gyorsan elterjedni és nagy nézettségi számot generálni, melyek időbeni terjedelmüket tekintve rövidek. A legrövidebb TikTok 3 másodperces lehet. A leghosszabb pedig 3 perc. Tehát a legideálisabb talán a 10-15 másodperces TikTok hosszúságok. Természetesen vannak olyan lebilincselő és érdekfeszítő témák, melyek az emberek figyelmét teljes egészében lebilincselik, akkor lehet akár 1 perces is, de a tapasztalat az, hogy azok a TikTok-ok esetében valóban valami nagyon lebilincselő dolog történik.

A TikTok-on való jelenlét már elengedhetetlen annak aki bármennyire is szeretne jelen lenni a termékével, cégével vagy a szolgáltatásával az online felületeken. A TikTok használatának is nagyon pontos szabályai, törvényszerűségei vannak, melyek alkalmazásával nagyon el tud híresülni egy márka vagy brand.

A TikTok kurzusunkon végig veszünk minden apró részletet azzal kapcsolatban, hogy mitől lesz egy TikTok virálisan terjedő, hogy pontosan, hogyan lehet ezzel pénzt keresni, illetve azt is megmutatjuk, hogy hogyan kerüld azt el, hogy letiltsák a fiókot, amit hosszú munkával felépítettél.

Ha megtanulod a TikTok működését akkor minimális időráfordítással, ténylegesen teljesen ingyen több száz ezer emberhez el tudod juttatni a márkádat vagy azt az üzenetet amiről szeretnéd, hogy tudjanak az emberek. Ez pedig rengeteg pénzt és ismertséget jelent.

További tartalmakért és hasznos online megjelenési tanácsokért csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, ahol továbbá találkozhatsz vállalkozókkal, marketingesekkel és tulajdonosokkal.

Csoport linkje

Írj bátran, ha elakadtál vagy ha segítség kell!

Koós Máté

www.ugyfelmagnes.hu

mate@ugyfelmagnes.hu