Hogyan hirdessek a Facebook-on?

Egy 2020-as felmérés szerint, melyet az európai országokban végeztek, a vizsgált webshopokban történő vásárlások több, mint 78%-a a Facebook-ról jött. Ez egy brutális szám annak tekintetében, hogy vannak webshopok, melyek több 100 millió Ft-os bevételekkel rendelkeznek havonta.

Megosztok most Veled 3 olyan gyakorlati példát, ami alapján már most Te is létre tudsz hozni profitáló, eredményeket hozó Facebook hirdetést.

Van ezzel kapcsolatban egy alapozó blog cikkem, amit nagyon ajánlott elolvasni, ha még nem hirdettél a Facebook-on ezt itt tudod elolvasni!

  1. Csali ajánlat

A direkt marketing nem működik a Facebook-on. Konkrétan halálra vannak ítélve azok a hirdetések, melyek azonnal és közvetlenül egy terméket reklámoznak, mindenféle előzetes PR és marketing kampány nélkül.

Ezért ahhoz, hogy bizalmat építs és ne legyél annyira direkt, létre kell hoznod egy, EGYSZERŰ, OLCSÓ (VAGY INGYENES), AJÁNLATOT. Ez lehet egy letölthető anyag, chekclist vagy e-book. Ez azért fontos, hogy legyen valami, amit először Te adsz és ami értékes a célcsoportod számára. A letölthető anyag cserébe elkéred a nevét és az e-mail címét. Itt van erre egy konkrét példa. Kattints a ide és nézd meg, hogyan néz ki ez gyakorlatban.

  1. Remarketing

Amikor már építettél egy kis bizalmat az által, hogy adtál egy nagyon értékes letölthető anyagot, akkor jöhet a remarketing, ami annyit jelent, hogy újra felkeresed, most már egy konkrétabb ajánlattal. Azonban érdemes ezt is kicsit becsomagolni és nem annyira durr bele módon odatenni.

Ezen azt értem, hogy itt már egy fizetős szolgáltatást vagy egy drágább terméket adsz el direktebb módon, azonban itt főként azokat a pontokat emeled ki, hogy milyen sikereket értek el az eddigi ügyfeleid a konkrét ajánlattal kapcsolatban.

Tehát pozícionálod a szolgáltatást vagy terméket a csali után és megjelenítesz róla véleményeket, ugyanis a potenciális érdeklődök 89%-a vásárol akkor, hogy ha talál a szolgáltatásról vagy termékről hiteles véleményeket.

  1. Hasonmás célközönség létrehozása

Amikor már van egy e-mail cím listád a csali ajánlatból, illetve az addigi vásárlókból akkor ez az e-mail lista nem csak remarketingre lesz Neked jó, hanem ezzel a listával további teljesen új potenciális közönséget érhetsz el. Ezt úgy tudod megtenni, hogy a Facebook hirdetésben létrehozol egy új célközönséget, méghozzá egy hasonmáscélközönséget. Ez az egyik leghatásosabb fegyver. Nem csak olcsóbb lesz a hirdetésed, de sokkal inkább potenciális érdeklődők és vásárlók lesznek az adott hirdetésből, ahol használsz hasonmás célközönséget. Ezt az e-mail listát, ami az addigi vásárlóid vagy érdeklődőid, feltöltheted a Facebook-nak, ahol ő le fog generálni egy hasonmás célközönséget.

Erről már írtunk a Mi az a hasonmáscélközönség című cikkünkben.

Röviden, olyan személyeknek fogja megjeleníteni a hirdetéseidet, akik ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az addigi vásárlóid és így sokkal kevesebb lesz a szórás a hirdetésedben és nem lesz olyan személyeknek megjelenítve akiknek egyáltalán nem releváns a hirdetésed.

További tartalmakért és hasznos online megjelenési tanácsokért csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, ahol továbbá találkozhatsz vállalkozókkal, marketingesekkel és tulajdonosokkal.

Csoport linkje

Írj bátran, ha elakadtál vagy ha segítség kell!

Koós Máté

www.ugyfelmagnes.hu

mate@ugyfelmagnes.hu